tisdag 16 juni 2009

Sortering och återvinning

Förmiddagen var idag vigd åt sortering, flyttning och återvinning på Filmmuseet. Museet ligger ju på fjärde våningen utan hiss, så efter tio gånger upp och ner slutade vi. I omgångar stuvades saker och kartonger in i bilen och skjutasades till sina olika platser. En del saker är dömda till ett halvårs semester på magasin, andra till återvinning och vissa är helt enkelt dömda till döden på sopstationen. Att få undan saker eller kanske främst att åka till kretsloppsparken och sortera upp allting och bara bli av med det är så otroligt befriande, de gamla porslinet lämnade vi till returbutik på samma ställe. Härligt och vi var mycket nöjda!
Visst är det nyttigt att sortera upp sina saker och göra sig av med gammalt som bara står och skräpar och vissa saker som tittar hånfullt på en när man går förbi, men vi kanske också skulle ta och göra en mental sortering och återvinning. Slänga undan gamla tankar, sådana som är förbrukade eller som vi inte behöver gå runt och tänka. Vissa tankar kanske vi kan skänka till andra som behöver det bättre och vissa kan vi återvinna. Ta fram, damma av och utveckla till något nytt.

2 kommentarer:

AnnA sa...

Hm. Bra tankar och funderingar, Terése. Trevlig midsommar!
Hälsn
AnnA

Zazza sa...

Du har så rätt så. Återvinning gillar jag, både när det gäller tankar och saker. Ha nu en riktigt bra midsommar önskar Zazza