Detta börjar likna nån sorts matblogg nu, det är inte meningen, men ni får stå för nu. I torsdags kväll bakade jag ostbullar och som grund hade jag ett recept från 56kilo.se, men så klart gjorde jag om det lite. :)
Till 10 bullar:
4ägg vispas fluffigt med elvisp.
Blanda i 1,5msk fiberhusk, 2msk chiafrön, 2tsk bakpulver, 5dl riven ost o 100g färskost.
Låt svälla i 10min. Klicka ut på plåt o toppa med vallmofrön.
Grädda i 200grader i 10-15 min.
4ägg vispas fluffigt med elvisp.
Blanda i 1,5msk fiberhusk, 2msk chiafrön, 2tsk bakpulver, 5dl riven ost o 100g färskost.
Låt svälla i 10min. Klicka ut på plåt o toppa med vallmofrön.
Grädda i 200grader i 10-15 min.
Detta är det riktiga receptet. Jag hade inga chiafrön hemma, så jag tog ett par matskedar majsmjöl istället. Jag toppade mina med linfrö o lite flingsalt. Flingsalt på bröd är det godaste dom finns!
En smoothie på gurka, banan, blåbär och mandelmjölk till det, så är msn hemma med halmen. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar