I söndags firades far. Han fick lite hemgjort, vilket brukar falla honom i smaken. Rågsiktsbröd och praliner blev det denna gången.
Förutom tårta, så blev det lite frukt och grönt över. Eftersom jag är fruktoman och kanske framför allt bananoman, så tillföll det mig. Några bananer hade blivit lite väl leopardmönstrade, så de fick bli en banankaka med vit choklad och kokos.
2 väl mogna bananer
1 dl socker
1 ägg
50 g smält smör el margarin
4 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2½ dl vetemjöl
Choklad efter tycke och förstånd.
Smörj en sockerkaksform och bröa med kokos.
Mosa bananerna med sockret. Tillsätt det lätt uppvispade ägget, mjölken o margarinet. Blanda i mjöl, vaniljsocker, bakpulver o bikarbonat. Rör till sist i chokladen.
Skjutsa in i ugnen på 200 grader i 35 min.
3 kommentarer:
Åh den där banankakan måste jag göra nån gång när jag får bananer över!
ja, den var riktigt god. Till och med mor som annars har lite svårt för banankaka tyckte den var god :)
Ja den var mycket god fast det var banan i den../Eva
Skicka en kommentar