Bästa snabbmaten är väl ändå en hederlig skåndk äggakaga? Mjölk, vetemjöl, ägg o salt. That's it! Idag gjorde jag en på 6 ägg, 2, 25 dl vetemjöl o 6 dl mjölk(fick blanda med vatten för mjölken tog slut) o en nypa salt. Lingonsylt o rivna morötter är obligatoriska tillbehör, för det fick vi alltid hos farmor. Farmor hade aldrig fläsk eller bacon i äggakagan, utan det fick dom som ville ha bredvid. Ibland har jag bacon till, men jag gillar bäst utan. Äggakagan ska göras i gjutjärnspanna enligt konstens alla regler. Vänd smeten med en lilleman, när allt e stelnat, vänd uppåner på fatet och kasa ner i pannan igen och stek på andra sidan. Inte den mest färgglada mat (ser faktiskt inte alls trevlig ut på bilderna), men det löser ju lingonsylten och morötterna.:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar